Peter Pan

Bildspelet nedan är från våra Peter Pan-föreställningar 16 och 17 november 2013 samt vår välgörenhetsföreställning den 9 mars 2014 på Jarl Kulle scenen i Ängelholm.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Titta gärna på vår trailer också!

Handlingen
Vår pjäs har sin början i en helt vanlig barnkammare i ett helt vanligt hus i en helt vanlig stad, där storasyster Lena berättar sagor för sina två yngre bröder, John och Mikael. Favoritsagan handlar om Peter Pan som kan flyga, bor i Landet Ingenstans, slåss mot pirater och gör i övrigt bara det han har lust med. Och han vill absolut inte bli vuxen!

Peter Pan älskar också att lyssna på sagor och den saga han gillar allra mest är den som handlar om honom själv. En kväll händer det märkliga saker i barn-kammaren. Peter Pan som brukar tjuvlyssna vid barnkammarfönstret har blivit av med sin skugga och tar sig in genom fönstret för att leta rätt på den…

Om Peter Pan
Peter Pan skrevs av Sir James Matthew Barrie, författare och dramatiker som föddes i maj 1860 i Kirriemuir i Skottland och dog i juni 1937 i London. Barrie fick aldrig några egna barn, men blev förmyndare åt fem pojkar när hans goda vänner, tillika pojkarnas föräldrar, dog. Dessa pojkar var en stor inspirationskälla i Barries författarskap.

1929 donerade Barrie copyrighten till Peter Pan och framtida inkomster från denna till barnsjukhuset Great Ormond Street Hospital i London. Gåvan blev av särskilt stor betydelse för sjukhuset när Walt Disney Studios 1953 baserade en tecknad långfilm på Peter Pan. I sjukhusets regi arrangeras årligen aktiviteter på temat Peter Pan. Filmen Finding Neverland från 2004, med Johnny Depp i huvudrollen, handlar om Barries liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s